In Stock

Atmospheric Processes And Patterns 2nd Edition By Reynolds – Test Bank

Product Details

Exclusive Digital Download
Publisher : n/a
ISBN-10 : n/a
ISBN-13 : n/a

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

SKU:888000010722

Atmospheric Processes And Patterns 2nd Edition By Reynolds – Test Bank

Chapter 11 Volcanoes, Deformation, and Earthquakes

1) Which of the following is typically erupted from a volcano?
A) Scalding hot ash, lava, and gases
B) Ice and snow, combined with steam
C) Large quantities of liquid water

Answer: A
Section: 11.00 Volcanoes, Deformation, and Earthquakes
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

2) Which of the following best describes the temperature of materials typically erupted from volcanoes?
A) Extremely hot
B) Warm to slightly hot
C) Cool to cold

Answer: A
Section: 11.00 Volcanoes, Deformation, and Earthquakes
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

3) The typical shape of most volcanoes is
A) conical.
B) cylindrical.
C) domical.

Answer: A
Section: 11.01 What Is a Volcano?
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

9) A broad and low volcano composed of basaltic lava flows is likely to be a
A) cinder cone.
B) shield volcano.
C) composite volcano.
D) volcanic dome.
E) caldera.

Answer: B
Section: 11.01 What Is a Volcano?
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

10) A relatively large, symmetrical volcano that contains interlayered lava flow, pyroclastic deposits, and volcanic mudflows is a
A) cinder cone.
B) shield volcano.
C) composite volcano.
D) volcanic dome.
E) fissure.

Answer: C
Section: 11.01 What Is a Volcano?
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

11) The relatively small volcanic feature that consists of solidified lava and some volcanic ash is a
A) cinder cone.
B) shield volcano.
C) composite volcano.
D) caldera.
E) None of these are correct.

Answer: E
Section: 11.01 What Is a Volcano?
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

12) Which of the following volcanoes is generally the largest?
A) Cinder cone
B) Dome
C) Composite volcano
D) Shield volcano

Answer: D
Section: 11.01 What Is a Volcano?
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

13) Which of the following is least likely to be a volcano?
A) A vent where magma and other volcanic material is erupted
B) A hill with a crater formed at the site of an eruption
C) A hill capped by volcanic rocks
D) A fissure that erupts hot, molten lava
E) A mountain that erupts only volcanic ash

Answer: C
Section: 11.01 What Is a Volcano?
Topic: Volcanoes: Types and Characteristics
Bloom’s: 1. Remember
Gradable: automatic
Accessibility: Keyboard Navigation

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

21st Century Astronomy The Solar System 5th Edition By Kay - Palen - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : W. W. Norton & Company; Fifth edition (June 1, 2016) ISBN-10 : 0393603334 ISBN-13 : 978-0393603330
Quick Buy

Foundations Of Astronomy Enhanced 13th Edition By Michael A. Seeds - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Cengage Learning; 13th edition (March 1, 2016)ISBN-10 : 1305957369ISBN-13 :978-1305957367
Quick Buy

Atmospheric Processes And Patterns 2nd Edition By Reynolds - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : n/a ISBN-10 : n/a ISBN-13 : n/a
Quick Buy

Astro 2nd Canadian Edition By Shohini Ghose - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Nelson Education; 2 edition (Jan. 1 2016)ISBN-10 : 0176532145ISBN-13 :978-0176532147
Quick Buy

Pathways To Astronomy 5th Edition By Steven Schneider - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 5th edition (February 6, 2017)ISBN-10 : 1259722627ISBN-13 :978-1259722622
Quick Buy

Astronomy A Beginners Guide To The Universe 7th Edition By Chaisson - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Pearson; 7th edition (September 24, 2012)ISBN-10 : 0321815351ISBN-13 :978-0321815354

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart