In Stock

Anatomy, Physiology & Disease Foundations For The Health Professions 2nd Edition By Deborah – Test Bank

Product Details

Exclusive Digital Download
Publisher : McGraw-Hill Education; 1st edition (January 15, 2013)
ISBN-10 : 0073402117
ISBN-13 : 978-0073402116

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

SKU:888000010752

Anatomy, Physiology & Disease Foundations For The Health Professions 2nd Edition By Deborah – Test Bank

Chapter 11 The Lymphatic System

1) Which of the following combining forms means lymph node?
A) lymph/o
B) thym/o
C) lymphaden/o
D) immun/o

Answer: C
Explanation: The combining form lymphaden/o means lymph node.
Section: 11.01
Learning Objective: 11.01 Use medical terminology related to the lymphatic system.
Bloom’s: 1. Remember
CAAHEP: I.C.1. Describe structural organization of the human body

2) Which of the following combining forms means thymus gland?
A) lymph/o
B) thym/o
C) lymphaden/o
D) immun/o

Answer: B
Explanation: The combining form thym/o means thymus gland.
Section: 11.01
Learning Objective: 11.01 Use medical terminology related to the lymphatic system.
Bloom’s: 1. Remember
CAAHEP: I.C.1. Describe structural organization of the human body

3) Which of the following combining forms means lymph?
A) lymph/o
B) thym/o
C) lymphaden/o
D) immun/o

Answer: A
Explanation: The combining form lymph/o means lymph.
Section: 11.01
Learning Objective: 11.01 Use medical terminology related to the lymphatic system.
Bloom’s: 1. Remember
CAAHEP: I.C.1. Describe structural organization of the human body

4) Which of the following combining forms means protection?
A) lymph/o
B) thym/o
C) lymphaden/o
D) immun/o

Answer: D
Explanation: The combining form immun/o means protection.
Section: 11.01
Learning Objective: 11.01 Use medical terminology related to the lymphatic system.
Bloom’s: 1. Remember
CAAHEP: I.C.1. Describe structural organization of the human body

5) Lymph is similar to what other bodily fluid?
A) Blood
B) Plasma
C) Urine
D) Intracellular fluid

Answer: B
Explanation: Lymph is a fluid similar to plasma, but it has fewer dissolved proteins.
Section: 11.03
Topic: General functions of the lymphatic system and lymph
Learning Objective: 11.02 Explain the origin and composition of lymph.
Bloom’s: 1. Remember
CAAHEP: I.C.1. Describe structural organization of the human body
6) Which of the following statements about lymph and lymph vessels is false?
A) Lymph leaves the system of blood vessels through the capillaries due to blood pressure.
B) Lymph returns to the cardiovascular system through a network of open lymph capillaries and vessels that drain the tissues of lymph.
C) Valves inside the lymph vessels direct the flow of lymph in either direction.
D) Lymph vessels eventually drain into one of two collecting ducts, the thoracic duct and the right lymphatic duct.

Answer: C
Explanation: Lymph leaves the system of blood vessels through the capillaries due to blood pressure. Lymph must then return to the cardiovascular system through a network of open lymph capillaries and vessels that drain the tissues of lymph. Gaps between the endothelial cells of the lymph capillaries allow lymph, bacteria, and even loose cells to enter the vessel. Valves inside the lymph vessels direct the flow of lymph to larger and larger lymph vessels. Lymph vessels eventually drain into one of two collecting ducts—the thoracic duct and the right lymphatic duct.
Section: 11.03
Topic: Anatomy of lymphatic capillaries, vessels, trunks, and ducts
Learning Objective: 11.03 Describe lymph vessels.
Bloom’s: 3. Apply
CAAHEP: I.C.2. Identify body systems

7) Which of the following statements about lymph and lymph vessels is true?
A) Lymph leaves the system of blood vessels through the veins due to blood pressure.
B) Lymph returns to the cardiovascular system through a network of open lymph capillaries and vessels that drain the tissues of lymph.
C) Valves inside the lymph vessels direct the flow of lymph in either direction.
D) Lymph vessels eventually drain into one collecting duct.

Answer: B
Explanation: Lymph leaves the system of blood vessels through the capillaries due to blood pressure. Lymph must then return to the cardiovascular system through a network of open lymph capillaries and vessels that drain the tissues of lymph. Gaps between the endothelial cells of the lymph capillaries allow lymph, bacteria, and even loose cells to enter the vessel. Valves inside the lymph vessels direct the flow of lymph to larger and larger lymph vessels. Lymph vessels eventually drain into one of two collecting ducts—the thoracic duct and the right lymphatic duct.
Section: 11.03
Topic: Anatomy of lymphatic capillaries, vessels, trunks, and ducts
Learning Objective: 11.03 Describe lymph vessels.
Bloom’s: 3. Apply
CAAHEP: I.C.2. Identify body systems
8) Where do the thoracic and right lymphatic ducts deliver lymph?
A) Aorta
B) Inferior vena cava
C) Subclavian vein
D) None of these are correct.

Answer: C
Explanation: The thoracic and right lymphatic ducts deliver lymph to the subclavian veins where it rejoins the circulating blood.
Section: 11.03
Topic: Pathways of lymphatic drainage
Learning Objective: 11.03 Describe lymph vessels.
Bloom’s: 2. Understand
CAAHEP: I.C.4. List major organs in each body system

9) Which duct drains lymph from the head, the right arm, and the right side of the thorax?
A) Right lymphatic duct
B) Thoracic duct
C) Subclavian vein
D) None of these are correct.

Answer: A
Explanation: The right lymphatic duct drains lymph from the right side of the head, the right arm, and the right side of the thorax to the right subclavian vein. The thoracic duct delivers lymph from the rest of the body to the left subclavian vein.
Section: 11.03
Topic: Pathways of lymphatic drainage
Learning Objective: 11.03 Describe lymph vessels.
Bloom’s: 2. Understand
CAAHEP: I.C.4. List major organs in each body system

10) Which duct drains lymph from parts of the body other than the head, the right arm, and the right side of the thorax?
A) Right lymphatic duct
B) Thoracic duct
C) Subclavian vein
D) None of these are correct.

Answer: B
Explanation: The right lymphatic duct drains lymph from the right side of the head, the right arm, and the right side of the thorax to the right subclavian vein. The thoracic duct delivers lymph from the rest of the body to the left subclavian vein.
Section: 11.03
Topic: Pathways of lymphatic drainage
Learning Objective: 11.03 Describe lymph vessels.
Bloom’s: 2. Understand
CAAHEP: I.C.4. List major organs in each body system

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Seeley'S Anatomy & Physiology 11th Edition By Cinnamon Vanputte - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : McGraw Hill; 11th edition (January 20, 2021) ISBN-10 : 1260722716 ISBN-13 : 978-1260722710
Quick Buy

Human Geography 1st Edition By Jon Malinowski - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw-Hill Education; 1st edition (January 10, 2012)ISBN-10 : 0073122947ISBN-13 :978-0073122946
Quick Buy

Illustrated Anatomy Of The Head And Neck 5th Edition By Margaret, Susan Herring - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Saunders; 5th edition (January 19, 2016)ISBN-10 : 9780323396349ISBN-13 :978-0323396349
Quick Buy

Mader'S Understanding Human Anatomy & Physiology 9th Edition By Susannah Longenbaker - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 9th edition (January 11, 2016)ISBN-10 : 1259296431ISBN-13 :978-1259296437
Quick Buy

Advanced Physiology and Pathophysiology: Essentials for Clinical Practice 1st Edition Tkacs Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Instant Download Digital delivery  Resource: Solutions Manual  Publisher ‏ : ‎ Wadsworth Publishing; 7th edition (Jan. 1 2018)  Language ‏ : ‎ English  ISBN-10 ‏ : ‎ 1337624268  ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1337624268
Quick Buy

Anatomy And Physiology 9th Edition By Marieb - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Pearson; 9th edition (January 14, 2012)ISBN-10 : 0321802187ISBN-13 :978-0321802187
Quick Buy

Laboratory Manual For Human Anatomy & Physiology Main Version 4th Edition By Terry Martin - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 4th edition (January 9, 2018)ISBN-10 : 1260159086ISBN-13 :978-1259864612

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart