In Stock

America’S Musical Landscape 8th Edition By Jean Ferris – Test Bank

Product Details

Exclusive Digital Download
Publisher : McGraw Hill; 8th edition (November 12, 2018)
ISBN-10 : 1259913899
ISBN-13 : 978-1259913891

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

SKU:888000010780

America’S Musical Landscape 8th Edition By Jean Ferris – Test Bank

Chapter 11 Country Music

1) Modern country music has roots in many musical traditions.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

2) Hillbilly music, originating in mountain communities, was never widely popular.

Answer: FALSE
Accessibility: Keyboard Navigation

3) The oral tradition in the world of country music declined with commercialization of the music.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

4) Country song topics often resembled ballad topics: disasters, murders, and other stories.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

5) The yodel was created by the Carter family.

Answer: FALSE
Accessibility: Keyboard Navigation

6) Country and western is an accurate alternative term for country music.

Answer: FALSE
Explanation: Country and western is one category within the larger country music genre.
Accessibility: Keyboard Navigation

7) Gospel is exclusively an African American genre.

Answer: FALSE
Accessibility: Keyboard Navigation

8) The Carter Family helped lay the foundation of modern country music by collecting, arranging, and recording hundreds of American songs.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

9) Bluegrass shares some elements in common with jazz.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

10) Country and western music evolved in part due to the Great Depression.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

11) Country music rarely adopted regional trends.

Answer: FALSE
Accessibility: Keyboard Navigation

12) Honky-tonk bands were electrified to project over their noisy performance setting.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

13) Today’s country music centers are located in California as well as Nashville.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

14) Most topical songs remembered today are more than one hundred years old.

Answer: FALSE
Accessibility: Keyboard Navigation

15) One of zydeco’s influences on country music is the use of the accordion.

Answer: TRUE
Accessibility: Keyboard Navigation

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

America'S Musical Landscape 8th Edition By Jean Ferris - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : McGraw Hill; 8th edition (November 12, 2018) ISBN-10 : 1259913899 ISBN-13 : 978-1259913891
Quick Buy

America’S Musical Landscape 7th Edition By Jean Ferris - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 7th edition (February 4, 2013)ISBN-10 : 0078025125ISBN-13 :978-0078025129
Quick Buy

Worlds Of Music An Introduction To The Music Of The World'S Peoples 6th Edition By Jeff - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Cengage Learning; 6th edition (January 1, 2016)ISBN-10 : 1133953905ISBN-13 :978-1133953906
Quick Buy

Music Then And Now By Thomas Forrest Kelly - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : W. W. Norton & Company; Lslf/Psc edition (July 19, 2012) ISBN-10 : 0393124428 ISBN-13 : 978-0393124422
Quick Buy

Music The Art Of Listening 9th Edition By Jean Ferris - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw-Hill Humanities/Social Sciences/Languages; 9th edition (January 1, 1707)ISBN-10 : n/aISBN-13 :n/a
Quick Buy

Listening To Western Music 8th Edition By Craig Wright - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Cengage Learning; 8th edition (January 1, 2016)ISBN-10 : 1305627350ISBN-13 :978-1305627352

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart