In Stock

America’S Courts And The Criminal Justice System 12th Edition By David W. Neubauer – Test Bank

Product Details

Exclusive Digital Download
Publisher : Cengage Learning; 12th edition (January 1, 2016)
ISBN-10 : 1305261054
ISBN-13 : 978-1305261051

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

SKU:888000010783

America’S Courts And The Criminal Justice System 12th Edition By David W. Neubauer – Test Bank

Chapter 11
DISCLOSING AND SUPPRESSING EVIDENCE

TEST BANK

MULTIPLE CHOICE

1. The U.S. Supreme Court’s ruling in Brady v. Maryland prevents the suppression of what type of evidence?
a. Incriminating c. Exculpatory
b. Exclamatory d. Confessions

ANS: C REF: Discovery OBJ: 3 KEY: Bloom’s: Remember

2. Some states require the defense to file a notice if this type of evidence will be used.
a. evidence for an alibi defense c. exculpatory evidence
b. none of these answers is correct d. lab reports

ANS: A REF: Discovery OBJ: 3 KEY: Bloom’s: Remember

3. Which of the following actors would be in favor of broader discovery laws?
a. prosecutors c. defense attorney
b. judges d. police officers

ANS: C REF: Discovery OBJ: 1 KEY: Bloom’s: Remember

4. The informal and formal exchange of information between the prosecutor and the defense attorney prior to trial is called what?
a. reciprocity c. discovery
b. prosecutorial disclosure d. Brady exchange

ANS: C REF: Discovery OBJ: 1 KEY: Bloom’s: Remember

5. What types of evidence must always be turned over by the prosecutor to the defense in virtually all jurisdictions?
a. all open files of any type
b. all exculpatory evidence and all impeachment evidence
c. all witness statements
d. all statements made by the defendant

ANS: B REF: Discovery OBJ: 3 KEY: Bloom’s: Remember

6. Discovery rules are vitally important to
a. prosecutors c. judges
b. defense attorneys d. juries

ANS: B REF: Discovery OBJ: 1 KEY: Bloom’s: Remember

7. Supporters of the exclusionary rule argue that the rule is the only effective deterrent against which of the following?
a. judicial misconduct
b. prosecutor misconduct
c. courtroom misconduct
d. police misconduct

ANS: D REF: Law and Controversy: Costs of the Exclusionary Rule OBJ: 9 KEY: Bloom’s: Remember

8. What do those who want to see the exclusionary rule abolished argue should be enough to deter police misconduct?
a. judicial sanctions
b. departmental sanctions
c. the threat of criminal prosecutions
d. the threat of civil lawsuits

ANS: D REF: Law and Controversy: Costs of the Exclusionary Rule
OBJ: 9 KEY: Bloom’s: Remember

9. What is a key issue in the ongoing debate regarding the exclusionary rule?
a. costs of the rule
b. difficulty in implementing the rule
c. gains of the rule
d. there is no debate regarding the exclusionary rule

ANS: A REF: Law and Controversy: Costs of the Exclusionary Rule
OBJ: 9 KEY: Bloom’s: Remember

10. Closed discovery encourages
a. plea-bargains.
b. jury trials.
c. trials without a jury.
d. guilty pleas.

ANS: C REF: Discovery OBJ: 2 KEY: Bloom’s: Remember

11. What is the name of automatic discovery for certain types of evidence, without the necessity for motions and court orders?
a. reciprocal disclosure.
b. informal disclosure.
c. formal disclosure.
d. imperfect disclosure.

ANS: A REF: Discovery OBJ: 2 KEY: Bloom’s: Remember

12. The traditional legal rule regarding confessions is that confessions
a. may be physically coerced.
b. must be free and voluntary.
c. may be psychologically coerced.
d. may be obtained by any means necessary.

ANS: B REF: Interrogations and Confessions OBJ: 5 KEY: Bloom’s: Remember

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Criminal Investigation 11th Edition By Charles Swanson - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 11th edition (December 16, 2011)ISBN-10 : 0077606434ISBN-13 :978-0077606435
Quick Buy

Organized Crime 10th International Edition By Howard Abadinsky - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Wadsworth Cengage Learning; 10th edition (March 13, 2012)ISBN-10 : 113304963XISBN-13 :978-1133049630
Quick Buy

America'S Courts And The Criminal Justice System 11th Edition By David W. Neubauer - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : Wadsworth Publishing; 11th edition (January 1, 2013) ISBN-10 : 1285061942 ISBN-13 : 978-1285061948
Quick Buy

Law Business And Society 12th Edition By Tony Mcadams - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 12th edition (September 12, 2017)ISBN-10 : 1259721884ISBN-13 :978-1259721885
Quick Buy

The American System Of Criminal Justice 14th Edition By Cole - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Cengage Learning; 14th edition (January 30, 2014ISBN-10 : 1285459091ISBN-13 :978-1285459097
Quick Buy

Introduction To Criminal Justice Reinforced Binding 9th Edition By Robert Bohm - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 9th edition (June 15, 2017)ISBN-10 : 0077860500ISBN-13 :978-0077860509
Quick Buy

Foundations Of Social Policy Social Justice In Human Perspective 4th Edition By Amanda - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Brooks Cole; 4th edition (March 16, 2011)ISBN-10 : 0840034385ISBN-13 :978-0840034380

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart