In Stock

America’S Courts And The Criminal Justice System 10th Edition By David W. Neubauer – Test Bank

Product Details

Exclusive Digital Download
Publisher : Wadsworth Publishing; 10th edition (January 1, 2010)
ISBN-10 : 049580990X
ISBN-13 : 978-0495809906

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

SKU:888000010785

Test Bank For America’s Courts and the Criminal Justice System 10th Edition by David W. Neubauer

Chapter 3 FEDERAL COURTS TEST BANK

MULTIPLE CHOICE

1.The United States has a dual court system.  This means that there are

a.

county courts and district courts.

c.

criminal courts and civil courts.

b.

trial courts and appellate courts.

d.

state courts and federal courts.

ANS: D REF: 59 OBJ: 1

2.Which of the following is true of appellate courts?

a.

The function of an appellate court is to carefully review the facts that were presented at a defendant’s criminal trial.

b.

Appellate court decisions are always made by a group of judges; decisions are never made by a single judge.

c.

Appellate courts, like trial courts, may hear testimony from witnesses, conduct trials, or use juries.

d.

All of the above are true.

ANS: B REF: 63 OBJ: 2

3.Original and appellate jurisdiction fall under what classification of jurisdiction?

a.

geographical jurisdiction

c.

hierarchical jurisdiction

b.

subject matter jurisdiction

d.

general jurisdiction

ANS: C REF: 62 OBJ: 2

4.What federal court has original jurisdiction over disputes between states?

a.

Non-Article III Court

c.

Court of Appeals

b.

District Court

d.

Supreme Court

ANS: D REF: 62 OBJ: 1

5.An example of a court with subject matter jurisdiction is

a.

traffic court.

c.

small claims court.

b.

juvenile court.

d.

all of the above.

ANS: D REF: 61 OBJ: 1

6.During the late 1700s advocates of states’ rights were known as

a.

Anti-Federalists.

c.

Statesmen.

b.

Federalists.

d.

Nationalists.

ANS: A REF: 65 OBJ: 3

7.Which Article of the U.S. Constitution provides the basis for the federal judiciary?

a.

Article I

c.

Article III

b.

Article II

d.

Article IV

ANS: C REF: 65 OBJ: 3

8.Which of the following is not true of federal district judges?

a.

They are nominated by the president.

b.

They must be confirmed by the U.S. Senate.

c.

They must reside in their district.

d.

There is only one judge per district.

ANS: D REF: 65 OBJ: 3

9.There are _____________ District Courts in the federal system.

a.

50

c.

94

b.

64

d.

114

ANS: C REF: 69 OBJ: 3

10.In 1968 Congress created U.S. magistrate judges to replace the position of

a.

U.S. commissioners.

c.

bankruptcy judges.

b.

U.S. attorneys.

d.

the U.S. Sentencing Commission.

ANS: A REF: 66 OBJ: 3 and 4

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Criminal Investigation 11th Edition By Charles Swanson - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 11th edition (December 16, 2011)ISBN-10 : 0077606434ISBN-13 :978-0077606435
Quick Buy

Organized Crime 10th International Edition By Howard Abadinsky - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Wadsworth Cengage Learning; 10th edition (March 13, 2012)ISBN-10 : 113304963XISBN-13 :978-1133049630
Quick Buy

America'S Courts And The Criminal Justice System 11th Edition By David W. Neubauer - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : Wadsworth Publishing; 11th edition (January 1, 2013) ISBN-10 : 1285061942 ISBN-13 : 978-1285061948
Quick Buy

Law Business And Society 12th Edition By Tony Mcadams - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 12th edition (September 12, 2017)ISBN-10 : 1259721884ISBN-13 :978-1259721885
Quick Buy

The American System Of Criminal Justice 14th Edition By Cole - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Cengage Learning; 14th edition (January 30, 2014ISBN-10 : 1285459091ISBN-13 :978-1285459097
Quick Buy

Introduction To Criminal Justice Reinforced Binding 9th Edition By Robert Bohm - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill; 9th edition (June 15, 2017)ISBN-10 : 0077860500ISBN-13 :978-0077860509
Quick Buy

Foundations Of Social Policy Social Justice In Human Perspective 4th Edition By Amanda - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Brooks Cole; 4th edition (March 16, 2011)ISBN-10 : 0840034385ISBN-13 :978-0840034380

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart