In Stock

Advertising And Integrated Brand Promotion 6th Edition By Thomas O’Guinn – Test Bank

Product Details

Exclusive Digital Download
Publisher : Cengage Learning; 6th edition (February 16, 2011)
ISBN-10 : 0538473320
ISBN-13 : 978-0538473323

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

SKU:888000010816

Test Bank For Advertising And Integrated Brand Promotion 6th Edition By Thomas O’Guinn

Chapter 3 – The History of Advertising and Brand Promotion

TRUE/FALSE

1.When the Western world turned to capitalism as the foundation of an economic system, the foundation was also laid for advertising.

ANS: T DIF: Easy REF: p. 81 OBJ: 3-1

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Promotion TYP: Knowledge

2.Advertising is a source of information and persuasive ideas regarding a society’s products and services, but it is no longer essential to the competition for resources in a capitalistic society.

ANS: F DIF: Easy REF: p. 81 OBJ: 3-1

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Promotion TYP: Comprehension

3.The Industrial Revolution was an economic force that yielded the need for advertising.

ANS: T DIF: Easy REF: p. 81 OBJ: 3-1

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Promotion TYP: Knowledge

4.The expansion and connection of the U.S. highway system by the late 1860s created the beginnings of a nationwide distribution network.

ANS: F DIF: Easy REF: p. 82 OBJ: 3-1

NAT: AACSB Technology | CB&C Model Distribution TYP: Knowledge

5.In the late 1880s, a few companies began putting names and labels on previously unmarked products, and branding began.

ANS: T DIF: Moderate REF: p. 82 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Strategy | CB&C Model Promotion TYP: Comprehension

6.Folgers coffee, Miller beer, Dial soap, and Pepsi-cola were some of the first branded goods on store shelves.

ANS: F DIF: Moderate REF: p. 82 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Strategy | CB&C Model Promotion TYP: Comprehension

7.Widespread branding of products among almost limitless categories, in the way we think of it today, was seen in the U.S. by the late 1800s.

ANS: F DIF: Easy REF: p. 82 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Strategy | CB&C Model Promotion TYP: Comprehension

8.It was found early on that branding has its own power. If consumers demanded Ivory soap, then grocers had better stock it.

ANS: T DIF: Moderate REF: p. 82 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Strategy TYP: Comprehension

9.In the late 1800s, consumers were willing to pay more for brands than for unmarked commodities, even if they were otherwise identical.

ANS: T DIF: Difficult REF: p. 82 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Pricing TYP: Comprehension

10.During the mid-1800s, a number of magazines were launched, though circulation was limited because they were designed for socially privileged audiences and not the mass public.

ANS: F DIF: Easy REF: p. 83 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Customer TYP: Knowledge

11.In the mid-1800s, mass-circulation magazines began to make national advertising possible, and national advertising began to make national brands possible.

ANS: T DIF: Difficult REF: p. 83 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Reflective Thinking | CB&C Model Promotion TYP: Comprehension

12.Without the rise of mass media, there would have been no national brands because there would have been no national advertising.

ANS: T DIF: Difficult REF: p. 83 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Reflective Thinking | CB&C Model Promotion TYP: Comprehension

13.Media vehicles—television networks,  radio stations, newspapers, magazines, and websites—exist so they can sell audiences and make money.

ANS: T DIF: Difficult REF: p. 83 OBJ: 3-2

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Promotion TYP: Comprehension

14.The Chicago Tribune featured what is considered the first newspaper ad in the U.S., when it printed two notices under the heading of “Advertising” in the early 1880s.

ANS: F DIF: Moderate REF: p. 83 OBJ: 3-3

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Promotion TYP: Knowledge

15.Newspaper publication expanded rapidly during the Industrial period, to the point where circulation of the dailies was up to 10 million copies a day nationwide by 1850.

ANS: F DIF: Moderate REF: p. 84 OBJ: 3-3

NAT: AACSB Communication | CB&C Model Distribution TYP: Comprehension

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Advertising Promotion Integrated Marketing Communications 8th Edition By Terence - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :South-Western College Pub; 8th edition (December 29, 2008)ISBN-10 : 0324593600ISBN-13 :978-0324593600
Quick Buy

Advertising And Promotion Global Edition By Belch - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill Higher Education (ISE); 7th edition (June 1, 2006)ISBN-10 : 9780071108522ISBN-13 :978-0071108522
Quick Buy

Advertising And Promotion Canadian 6th Edition By Guolla - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :McGraw Hill Ryerson; 6th edition (February 21, 2017)ISBN-10 : 1259272303ISBN-13 :978-1259272301
Quick Buy

Advertising And Promotion An Integrated Marketing Communications Perspective 11th Edition By George - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : McGraw Hill; 11th edition (March 8, 2017) ISBN-10 : 9781260152302 ISBN-13 : 978-1260152302
Quick Buy

Advertising And Integrated Brand Promotion, International Edition 5th Edition Thomas - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :SouthWesternPub; 5th edition (January 1, 2008)ISBN-10 : 0324568673ISBN-13 :978-0324568677
Quick Buy

Advertising And Integrated Brand Promotion 8th Edition By Thomas O'Guinn - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product Details Exclusive Digital Download Publisher : Cengage Learning; 8th edition (January 1, 2018) ISBN-10 : 1337110213 ISBN-13 : 978-1337110211
Quick Buy

Advertising And Integrated Brand Promotion 7th Edition By Oguinn - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Product DetailsExclusive Digital DownloadPublisher :Cengage Learning; 7th edition (February 13, 2014)ISBN-10 : 1285187814ISBN-13 :978-1285187815

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart